پژوهشگران دانش کده کارنگی ملون با به کار گیری از نوع یادگیری ماشینی، موفق به گسترش سیستمی بر اساس هوش مصنوعی شدهاند. این فناوری منجر میگردد اسپیکر های هوشمند بتوانند جهت صدای کاربر را تشخیص دهند. کار کردن با اسپیکر های هوشمند با این سیستم راحتتر خواهد شد.
رابطه چهره به چهره در مراودات اجتماعی به بهبود ارتباط ها ما با دیگرافراد یاری مینماید. در حوزه فناوری هم از چنین الگوهایی برای رابطه با امکانات هوشمند الگوبرداری شدهاست.
نحوه تشخیص این اسپیکر های هوشمند
کاربران برای به کارگیری از اسپیکر های هوشمند غالبا مقابل آن قرار میگیرند. یا این که با کمک ژستهای حرکتی به دستگاه هوشمند اطلاع می دهند که درخواستی داراهستند. بعضی دیوایسهای هوشمند دوربین تشخیص صورت داراهستند و کاربر می بایست مقابل دوربین قرار بگیرد تا درخواست خویش را اعلام نماید.
پژوهشگران در تلاش میباشند تا با گسترش سیستمی بر اساس هوش مصنوعی نیاز به قرار به دست آوردن استفاده کننده جلوی اسپیکر یا این که استعمال از ژستهای حرکتی را حذف نمایند. در واقع با کمک هوش مصنوعی، دیگر نیاز نمیباشد کاربر بی واسطه جلوی اسپیکر قرار بگیرد و اسپیکر هوشمند قادر است به راحتی جهت صدا را تشخیص بدهد.
در واقع این سیستم میتواند به راحتی فرکانس گفتار کاربر را با اعتنا به جهتی که در آن قرار گرفته متوجه شود. در نتیجه به راحتی تشخیص می دهد صدا از کدام سمت آمده است.
ادعای دانشمندان در خصوص فناوری اسپیکر های نسل جدید
دانشمندان ادعا می نمایند سیستم مبنی بر هوش مصنوعی، اول، بلندترین و واضحترین صدا را شناسایی می نماید و به صداهای آرامتر و دورتر توجهی نشان نمیدهد.
چه بسا زمانی دوربین تشخیص صورت اسپیکر خاموش باشد، دستگاه با اخذ پیام صوتی به راحتی عمل میکند. از این زاویه، چنین سیستمی برای کسانی که نگران رعایت حریم خصوصی خویش میباشند و تمایلی به به کار گیری از دوربینهای تشخیص رخ در دستگاههای هوشمند ندارند، میتواند اثرگذار باشد.
دانشمندان در توضیح سیستم مبنی بر هوش مصنوعی اعلام کردند کهاین روش بر طبق اپلیکیشن است. با این شیوه دیگر نیازی به ارسال دادههای صوتی به فضای ابری ندارد. دانشمندان روی سیستم تازه کار مینمایند و بی شک مدتی طول می کشد تا فناوری به دستگاههای هوشمند اضافه شود. می بایست ببینیم چه هنگامی این فناوری روی اسپیکر های هوشمند به صورت عملیاتی دردسترس کاربران قرار خواهد گرفت.