ربات کابل کشی فیس بوک برای کاهش هزینه ها ساخته می شود
فیس بوک رباتی را در دست گسترش دارد که با استفاده در پروژههای فیبرکشی اینترنتی , هزینهی شبکه و سرویسها را بهمیزان قابلتوجهی کاهش میدهد .
فیسبوک برنامههایی جدی دارد تا اتصال اینترنتی را هرچه بیشتر دردسترس کاربران قرار دهد و همینطور قیمت سرویسها را هم تا حداکثر ممکن کم کند . برنامهی جدید شرکت , شامل ساخت ربات فیبرکشی بهنام Bombyx ( ترجمهی لاتین کرم ابریشم ) می گردد . ربات جدید فیسبوک , روی خطوط توزیع برق سوار میگردد و با حرکت در طول کابلها , عملیات فیبرکشی را انجام میدهد . ربات به محض رسیدن به دکل برق , از آن بالا می رود و مسیر خود را ادامه می دهد .
ربات فیسبوک , با این انگیزه توسعه پیدا می نماید که کابلهای فیبر نوری , با هزینهی پایینتر در سرتاسر جهان نصب شوند . انگیزه نهایی , آسان کردن توسعهی شبکهی اینترنت با کابل فیبر نوری است . پیادهسازی شبکههای فیبر نوری , هزینهی نسبتا بالایی دارد و به همین منظور شاهد اجرای شبکههای پر سرعت در بیشتر نقاط جهان نیستیم . فبسبوک می گوید اگر هزینههای نصب و فعالسازی کمتر شوند , درنهایت هزینهی سرویس برای مصرفکننده نیز کمتر خواهد شد .
فیسبوک و مدیرعامل آن , برند زاکربرگ , از مدتها پیش تلاش مینمایند تا دسترسی به وب را هرچه بیشتر در عالم بسط دهند . ربات بمبیکس یکیاز برنامههای کمپانی در مسیر همین هدف ها محسوب میشود . رباتی که از شبکههای کنونی توزیع برق بهعنوان زیرساخت نصب فیبر نوری استعمال مینماید , هزینهها را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد . برنامهی فیسبوک برای ربات بمبیکس , فروش آن نیست . بلکه غول شبکههای اجتماعی تصمیم دارد تا با شروع برنامههای آزمایشی از سال آینده به کمک شرکای تجاری , مجوز ساخت ربات را به آنها اهدا کند و فرایند ساخت , بوسیله شرکتهای دیگر انجام شود .
مدیران فیسبوک من جمله کارتیک یاگیسواران , مغز متفکر پروژهی بمبیکس , میگویند ۸۰ درصد از مردم تحت پوشش شبکههای مخابراتی 3G یا بهتر قرار دارند , ولی توانایی مالی استفاده از آنان را ندارند . از دید او , شبکههای مبتنی بر فیبر نوری با ارائهی اتصال سریعتر و انتقال دادههای بیشتر , فرصت اتصال به اینترنت و بهرهمندی خوبتر از قابلیتها را فراهم مینماید .
ربات کابلکشی فیبر نوری فیسبوک
در دورانی که اکثر اپراتورهای بینالمللی مشغول پیادهسازی و عرضهی سرویسهای بیسیم بسیار سریع 5G میباشند , بخشهای عمدهای از جهان به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند و بعضا آمارها , از عدم دسترسی ۳/۵ میلیارد نفر به اتصال اینترنتی صحبت مینمایند . بحران ویروس کرونا هم خود را بهعنوان دلیل محکم دیگری برای نیاز به وب پر سرعت نشان اعطا کرد . در چنین قوانینی , هنوز در بعضی بخش ها عالم , بیمارستانها و مدرسه ها و سازمانهای دیگر به اینترنتی پرسرعت دسترسی ندارند . بههرحال دسترسی به وب پر سرعت روز جاری برای بیشتر مردمان عالم به نیازی الزامی تبدیل شدهاست . فیسبوک با پروژههای مختلف عملکرد می کند تا معضل جان دار را تا حدی حل نماید , ولی بایستی در برنامههایی چیره شود که بخش اعظمی در آنها ناکامی خوردند . دولت آمریکا , میلیاردها دلار وام ها به شرکتهای گوناگون پرداخت می کند تا شبکهی فیبر نوری را در بخشها مختلف گسترش دهند . بااینحال هنوز نیز پیادهسازی فیبر نوری هزینه و دشواریهای متعددی داراست و خصوصا ماهیت نصب آن در پایین زمین , چالشها را بیشتر میکند . بهعلاوه , در بخش اعظمی از نقاط عالم با وجود پیادهسازی فیبر نوری , هزینهی خدمت آخرین برای اکثر وقت ها مردمان مقرونبهصرفه نیست . همین اختلافهای هزینهای سبب ساز شد تا اختلاف دسترسی به تجهیزات دیجیتال , در دوران شیوع کرونا بیشتر به دیده بیاید .
فیس بوک اکنون در وضعیت مناسبی قرار ندارد و بحرانهای حقوقی گوناگون را تجربه می نماید . بههرحال برنامههای غول شبکههای اجتماعی برای توسعهی وب به نقاط متعدد جهان , محدود به دورهی کنونی نیست . آن ها برنامههای زیادی را تست کردهاند که از بین مهمترینها میتوان به پهپادهایی با امکان انتقال وب و اپلیکیشنهایی برای مرور بدون پول وبسایتها بهصورت متنی اشاره نمود .
گوگل نیز مثل فیسبوک برنامههایی برای توسعهی وب فیبر نوری در نظر دارد . ورایزن هم تصمیم به بهبود خدمات و شبکههای فیبر نوری گرفت , اما در مسیر موفق نشد . فیسبوک و گوگل , از توسعهی وب به مناطق جدید جهان سود میبرند . بههرحال سرویسهای آن ها توسط افراد جدیدی استفاده خواهد شد که بهمعنای درآمد بیشتر خواهد بود . فیسبوک با ارائهی اینترنت به مناطق جدید , قادر است کاربران جدیدی برای اپلیکیشن با اهمیت یا اینستاگرام و واتساپ پیدا نماید .